Wednesday, June 19, 2013

susu Dugro

hahaha tajuk je da mengundang kan? ape kena mengena susu Dugro dgn hans? hahaha.xde pe.aritu hans dpt keje as Print Media Monitor kat satu company ni.keje hans ade la belek suratkhabar and cari artikel mengenai client ktorg.clientnyer bukan satu dua ye adik adik.ngeeeee.beratus.

ok so time 1st day keje tu mmg semangat giler la.mule2 kena bace sume name client.what? bosannye membaca.hahahha tp 1st day kan? ikutkan je la.hahaha.pastu ade la akak tu aja cmne nk handle software tu.sumpah blur weh.hahahaha.tp buat je la ape yg taw en.

tp apabila masuk ari ke 2 kerja Hans terase something yg Hans mcm xselesa , iaitu suasana yg senyap gile.can u imagine kerja dalam suasana yg senyap? macam exam taw x.sape je yg suke exam? buat mengantuk ade la.hahahhaha.Hans stress giler memikirkan suasana yg senyap tu sbb Hans ni klu nk wat kerja mesti kena cakap2 , bising2 , gelak2.baru la sel sel dalam otak berhubung.kalau x penat je kecik2 minum susu Dugro tp last2 x berkembang.hahahahha.so Hans decide tuk berhenti kerja situ atas alasan susasana senyap nye.hahahhaa tp Hans suke time kerja kat situ sbb xde office yg start kul 5 pagi sampai 3 ptg.tapi xpela maybe ade rezeki kerja tmpt lan pulak.ngeee

Saturday, June 15, 2013

ape da jadi ni?

assalammualaikum semua , maaf hans tbe2 stress sbb niat di hati nak edit blog lawa2 sikit.skali da caca marba da.arghhhh! gv up da.hahahahah.so now blog ni da buruk.thank you.hahaha

Wednesday, April 10, 2013

alkisahnya PING!!!

assalammualaikum semua.da nak 3 bulan hans x update ape2 tp hans free arini so hans cerita la sikit2 ya.xkan jadi sikitnyer sbb hans byk bercerita.hahahaha

so today hans nk cter la cmne kolaborasi MAX247 dan Didie Alias boler terjadi.Hans xtaw mcm mana tapi tiba2 Kim kumpulkan semua MAX247 dan gtaw yg Didie Alias nak duet dgn ktorg.wow! giler awesome! yela kami ni artis baru x sangka dgn keputusan mami tu.eh btw kami panggil Didie Alias mami okay.hahahahaa.kami semua terima dgn tgn yg terbuka.yela ini peluang kami kut , mane boleh lepaskan.wlupon byk masalah yg timbul dlm pengurusan tp kami semua kena kuat sbb ini adelah apa yg kami impikan.hans sgt berterima kasih kat mami sbb mami sanggup amek risiko untuk membawa kami ke satu tahap yg baru.terima kasih byk2 mami.selama kami bersama mami , mami menjadi satu idola pada kami sendri.yelah pengalaman mami sgt byk berbanding kami yg baru setahun jagung.atas usaha mami jugak ktorg dpt ikut jelajah abpbh.tak pernah termimpi pon yg ktorg akan dpt peluang cmtu pada masa skunk ni.ktorg sgt2 bersyukur dgn rezeki yg Allah swt beri pada kami.

lagu PING juga dapat menarik perhatian org ramai dan artis2 lain jugak.alhamdulillah.Insya Allah kolaborasi ni akan berjaya.Amin




Friday, January 25, 2013

pembunuhan yang dibanggakan

assalammualaikum semua . tidak terlewat lg tuk hans mengucapkan Salam Maulidur Rasul pada semua. Alhamdulillah masih diberi nafas dan kehidupan yang baik

berbalik pada tajuk yg agak mengagumkan ini . woah gerun kan title dea ? adekah hans melakukan pemubunuhan ? jeng jeng jeng ! hahaahhahaa dengan nada yg bangga YA saya pernah membunuh . ngeee . membunuh nyamuk .


agak annoying x bile kite tgh relax relax nyamuk berlegar legar di telinge kite ? sgt annoying doe . hahahha . tapi adekah korg berbangga apabila dgn sekali tepuk anda dpt membunuh nyamuk itu ? to me im very proud of it ! ahahahahaa . yela giler ko skali tepuk trus dpt bunuh nyamuk . it is so amazing dude ! ahhaahaa . lg amazing apabila dgn satu tgn je anda boleh cekup nyamuk tu . it was superb skill ! ahahahhaa . eleh mcm la korg xpernah kn ? bangga lettew , hahahaha

pastu ade skali tu time hans merempit ( iaitu membawa moto dgn sopan ) , hans bw moto mcm biase2 je la . bawa moto sambil bernyanyi nyanyi dalam helmet . eleh korg ! mcm xpernah buat je ? lg2 kalau naik moto sorg2 . lg kuat nyanyi kn ? hahahaha . time hans bw moto tu tbe2 dgn tidak semena mena seekor tikus melintas jalan . 



eh biasalah tikus kn gerak laju kn ? hans bw moto tu and terus terlanggar tikus tu and penyek kt situ . mati di tempat kejadian . tapi hans xtaw ape naluri yg dtg time tu , sbb time da berjaya bunuh tikus tu dgn tidak sengaja dgn spontan hans tercakap YESS ! erk? hahahah . 

moral of the story : bila melintas sila tengok kiri dan kanan =)

Saturday, January 12, 2013

ah rindu lagi

assalammualaikum semua . tgk tajuk post tu sket . hahaha . tu tajuk lagu Ah Rindu Lagi dari Amelina.chewah cube berdang dut dut sket . ewah ewah . da cube try gelek ? ewah ewah . cube try nyanyi pulak


Semakin ku cuba lagi

Semakin kau menghantui
Tiap kali ku menghalang
Ku mabuk kepayang

hahahaha . motif ?

xde motif pon . hahaha . tadi hans tgk Dinning With Death . ade satu pokok tu namenyer Kepayang . xtaw la kalau ade org da taw . hans mcm taw pokok kepayang ni , pernah dgr la but xpernah tgk pon .




( inilah gamaknya buah kepayang )

mesti korg tertanya tanya kn ape motif Ah Rindu Lagi dgn buah kepayang ni ? ianya menjadi satu masalah dunia pada korg kan ? hahahaha . ok mari menjadi serius =,=


buah kepayang ni kalau korg bukak ianya akan berbau busuk sehinggakan kanak2 boleh mendapat sakit kepala . amboiiii . makan la panadol . ilang kut maybe pening tu . ngeeeee .




( ni la bentuk di dalamnyer )

pastu sekiranya korg makan mentah2 buah ni korg akan berkelakuan aneh . erti kata lain mabuk . dari situlah datangnyer ungkapan " MABUK KEPAYANG " . so u guys get it what i try to explain to ? xfaham ke? sila bace lirik Ah Rindu Lagi tu balik . xdapat jugak ape kaitannya ? mungkin anda perlu merendamkn muke anda di mangkuk toilet dan flush . mungkin ianya dapat membuang2 anasir anasir jahat yg ade kt dlm kepala otak tu . hahahaha . joke joke =)  


# nothingpersonaljustwanttoshare =)

Tuesday, January 1, 2013

hye 2013




banyak harapan yg hans harap akan berlaku dalam 2013 ni.bg diri hans sendri dan max247 sendri.now pon kami sedang dalam proses projek baru.harap semuanya menjadi nyata.dan kami telah pon melakukan persembahan pertama kami dalam 2013.ngeeee.show kami lepas countdown.so giler la.sebagai satu permulaan yg baik bg kami max247.

malam tadi kami semua sambut New Year di Dataran Merdeka.sbb kami akan perform di situ.time countdown tu semua yg terlibat naik pentas.time2 seronok2 tu tibe2 stage bahagian ktorg tbe2 mcm mendap.hahahha.sume lari g tempat lain.hahahaha.kami max g belakang wat show sndri.hahahaha.tp xpelah kami max247 akan menjadi yg lebih baik dr kami sebelumnya.



bye bye 2012

assalammualaikum semua.ape khabar? sehat? maaflah hans lama sgt x update blog.ngeee.sorry taw. hahahaha.xtaw kenapa lately mcm xde semangat nk meng update blog.sbb max247 ade project baru yg hans xdpt nk cerita skunk.ahahhaha.sbb tu byk bnde xleh update.



so dlm 2012 ni ape je yg berlaku kt hans? hahaha.byk bnde da lupe.tp yg slalu berlaku lepas max abes trenning ktorg akan bermamak.hahahahhaa.bukan setengah jam , bukan sejam , malah juga bukan 2 jam tp berejam rejam.not the hukuman rejam ok.hahahhaha.tp selalunya bkn semua la yg ada.yg slalu ade lepak dgn hans adelah iym , jaq , eykal n ob.time lepak2 tu ktorg berborak borak mcm org giler,ketawa kuat2.hahahahha.yg lain2 tu kdg2 je ade.kdg2 time bermamak itu ade 3 org je tp meja kami ade dlm sepuluh gelas la jugak.kami kuat minum air kut.hahaha.di mamak yg same jugak la kami telah mencipta permainan 'spinning lighter' hahahaa.game ni mcm true or dare tp game ni just leh tnye soalan je.byk soalan yg xmasuk akal such as

- kalau ko atas bangunan dan kena tolak sorg2 ahli max , sape yg ko nak tolak dlu?
- kalau ko ade kuasa mcm x-men , ko nk ade kuasa ape?
- kalau ko boleh ubah dunia , ape yg nk ubah?
- kalau ko berlakon , ko nk jadi watak mane?
- dalam byk2 lagu , lagu ape yg ko rase ko leh nyanyi lebih baik?

hahahahhaa.mmg best game ni.kami max ni klu da bosan mmg byk idea2 pelik.hahahaha

sepanjang dlm max ni jugak hans xpernah jangka yg ktorg akan cover lagu korea.giler terkejut time RTM minta ktorg nyanyi lagu korea iaitu lagu Monster by BigBang.ktorg mcm terkedip kedip jugak la.giler berbelit belit lgu tu weh.mule2 dpt lgu tu kami semua xde semangat nk cover lgu tu sbb sgt sussah.berbelit belit kut.tp setelah kami semua duduk berbincang dan memikirkan ianya sebagai satu cabaran tuk max , kami amek perkara ni sbg cabaran yg besar dan satu kelainan bg kami.dan memandangkn kami max ramai,so leh la bg2 part.ngeeee.tp alhamdulillah kami dpt buat sebaik yg mungkin untuk lgu tu dan kami berbangga dgn ape yg kami dah buat.kami perform lgu tu tuk rancangan FunDance.time 1st day rehearsal kami telah diberitahu tuk belaja step tuk lgu opening iaitu Call Me Maybe.bile profesional yg ajar gile sussah nk catch up weh.hahahaa.tp atas kerjasama max sndri dpt jugak la belaja step baru.its such a good experience for us max247 =)


photoshoot tuk tahun 2012 ni jugak agak baik bg kami sampaikan kami leh jadi cover tuk RAP dlm 
suratkhabar Metro.its such a honour for us.atleast we got some space in this industry.



dalam 2012 jugak kami max247 kena belajar step Oppa Gangnam.hahahhahaa.time 1st gangnam femes kt KL hans xamek port sgt.hahahhaa.tp bile da kena study step gangnam so lagu tu da terlekat.so bru la mcm suke lgu2 korea ni sikit2.hahahhaa.



sape pernah tgk Akua Ekstrem kt tv2? hahahaha.Hans xsangka plak dpt masuk rancangan tu.hahahaha.selain hans ade aar n ob.game tu berlagsung kt A Famosa Resort Waterpark.kalau ikut hans mmg malas nk pergi sbb panas2 main air.lgpon Melaka mmg dikenali dgn kepanasan.hahaha.lepas balik dr Melaka mulelah kulit ni nk transform mcm dayang senandung da kn? hahahaa.lenguh2 sume dtg.aish tp xpe sbb ni sume pengalaman.not bad la game tu tp kalau dea bg hans main byk kali bnde tu Insya Allah hans leh expert.hahahahhaa.ktorg pnye shoot 2 hari so dpt la penginapan.giler awesome umah penginapan dea.giler selesa.rasa mcm nk dtg Melaka semate mate tuk umah tu je.hahaha.hasrat hati ke Melaka itu jugak adelah tuk berjalan jalan jugak tp disebabkan penat hans macam malas.tp setelah dipakse oleh yg lain lain hans ikut je la.sekali mcm sunyi je Melaka time malam.hahahaha.tp ok la.nty saksikan la Akua Ekstrem k xtaw bile nk kua tp 2013 rasenyer.













and in 2012 ni jugak im glad to have her


Monday, November 5, 2012

max 247




great picha from Blackpepper Production.Love it!

max247


gmba from Yezz magazine

lupa password

assalammualaikum semua . ape habaq sume? sehat? taw ramai xsehat sbb now musim2 hujan.so ramai yg demam kn? saje je la nk gtaw td hans lupe password blogspot . tu je . sekian.hahahhaa

eh btw td tertengok la satu channel tidak berbayar ni.rancangan lewat mlm.pengacara tu mengutuk2 max247 . thank you sang pengacara =)

sorry to say la kn kalau nk mengacara sila la buat research ok.gmba yg dikutuk kutuk tu gmba tahun berapa? dah tu hans try la search kt fb pengacara itu rupanya die hard k-pop .

but kami max247 tak terbakar dgn kutukan2 semua sbb kami tahu ape kami buat dan terima kasih pada semua yg keep sokong MAX247 =)